Зимата се завърна с пълна сила у нас. Жълт код за

...
Зимата се завърна с пълна сила у нас. Жълт код за
Коментари Харесай

Зимата се завърна с пълна сила. 20 сантиметра сняг на Петрохан

 Зимата се завърна с цялостна мощ у нас. Жълт код за рисково време е разгласен в 20 области в страната. Обилен снеговалеж и леден вятър затрудниха придвижването по високите елементи на планинските проходи. Проходът " Петрохан " е пристъпен при зимни условия, макар че е натрупала към 20-сантиметрова снежна завивка. 

От рано сутринта водачите бяха сюрпризирани от положението на пътя от София към Петрохан, написа " Нова ". 

" Просто извънредно. От една седмица се повтаря, че времето ще се скапе и никой нищо не е ей толкоз почистил. Пълна покруса е пътят “, съобщи Петьо Русев. 

Въпреки че пътноподдържащите компании обработваха пътното платно изобилният сняг натрупваше още веднъж. Проблем основават и ниските температури. " Заледено беше, несъмнено заледено. Спрях да почистя малко и не знам дали да спускам надолу или да се връщам ", показва Здравко Портев.

От северната страна на прохода снегът е над 20 сантиметра. Но съгласно АПИ поддържащите компании не са спирали да работят. 

“На терен работят 28 машини. Пътната мрежа на територията на

област Монтана е проходима при зимни условия. Почистващата компания има задоволително инертни

материали ", безапелационна е инж. Мария Страхилова  - шеф на АПИ- Монтана. 

Пътните служни приканват водачите да потеглят на път с готови за зимата коли и да не подхващат пътувания, в случай че не е належащо. Очаква се преваляванията да продължат през идващото денонощие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР